Wat zet ik in mijn bezwaarschrift?
Om bezwaar te maken, moet u een bezwaarschrift indienen. Hierin legt u uit waarom u het niet eens bent met de beslissing van Menzis Zorgkantoor. Zorg ervoor dat onderstaande gegevens ten minste in uw bezwaarschrift staan:
- uw naam en adres
- de datum van uw bezwaarschrift
- de datum en het kenmerk van deze brief; u kunt ook een kopie bijvoegen
- de reden waarom u het niet eens bent met dit besluit
- uw handtekening
Zonder deze gegevens kunnen we uw bezwaarschrift niet in behandeling nemen. Vermeld in het bezwaarschrift bij voorkeur ook uw telefoonnummer en/of e-mailadres. We kunnen dan snel en eenvoudig contact met u opnemen.
Let op: Wilt u zeker weten dat u uw bezwaarschrift op tijd indient, of heeft u langer dan 6 weken nodig om uw bezwaarschrift te onderbouwen? Stuur dan alvast een ‘pro forma bezwaarschrift’. Hierin schrijft u dat u bezwaar maakt, maar dat uw toelichting later volgt. Wij adviseren u om uw bezwaarschrift aangetekend te versturen.
Iemand anders bezwaar laten maken
Maakt iemand anders namens u bezwaar? Voeg dan bijgaande machtiging toe, waarin staat aangegeven dat diegene namens u de bezwaarprocedure mag voeren.
Wat gebeurt er nadat ik bezwaar heb gemaakt?
Nadat we uw bezwaarschrift hebben ontvangen, krijgt u een ontvangstbevestiging. Ook kunnen we u vragen uw bezwaarschrift nader toe te lichten tijdens een hoorzitting. Binnen 12 weken, gerekend vanaf het einde van de bezwaartermijn, krijgt u een schriftelijk antwoord. Het antwoord op uw bezwaarschrift is een ‘beslissing op bezwaar’. We streven ernaar om zo snel mogelijk een beslissing op uw bezwaarschrift te nemen.
Beroep aantekenen tegen beslissing bezwaarschrift
Bent u het niet eens met de beslissing op uw bezwaarschrift? Dan kunt u naar de rechtbank. U tekent dan beroep aan bij de sector Bestuursrecht van de rechtbank. Hoe dit precies werkt, leest u in de brief die u van ons krijgt.